Obecny czas: Pon Wrz 06, 2010 7:21 pm

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: KOREPETYCJE - INFORMACJE
PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 7:53 am 
Site Admin
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Lut 27, 2007 12:27 pm
Miejscowość: Vestlandet/FL
Grupy - do 10 uczestnikow.

POZIOM PODSTAWOWY
Podstawy gramatyki - teoria i musztra cwiczeniowa, rzeczownik, czasownik (infinitum, presens, preteritum i perfektum), zaimek osobowy i dzierzawczy, zaimek dzierzawczy w stosunku do rzeczownika, przymiotnik, liczebnik, liczebnik porzadkowy, demonstrativer: pekeord, podstawowe zwroty, tworzenie prostych zdan twierdzacych, pytajacych i przeczacych, wprowadzenie w popularne zwroty i powiedzenia w norweskim, najczesciej popelniane bledy, cwiczenia wymowy i pisania, krotkie teksty, proste dialogi.
Jest to wazny i wymagajacy poziom, dajacy solidne podstawy do dalszej nauki norweskiego.

GRUPA 1 - Poczatkujaca

SPOTKANIA: ŚRODY I PIĄTKI 20:00 - 22:00

POZIOM ŚREDNI

Reszta odmiany czasownika: czasy i formy, w dalszym ciagu wykonujemy cwiczenia, dodatkowo duzo cwiczen w czytaniu i rozumieniu tekstow, czytamy w wiekszosci prase, teksty piosenek, itp., cwiczenia w pisowni, szyk zdan, czeste krotkie testy, w dalszym ciagu cwiczymy wymowe, poszerzamy zasob slownictwa, rozmawiamy jak najwiecej po norwesku, specyfika szyku zdania i logiki w poslugiwaniu sie norweskim, idiomy, zdania zlozone i ich roznoraki szyk, wprowadzenie w dialekty, sporadyczne powtorki gramatyki z poziomu podstawowego jesli zaistnieje potrzeba powtorzenia teorii.
Na tym poziomie nie ma zakresu materialu od - do i mozna powtarzac serie az do momentu, kiedy Uczestnik sam stwierdzi, ze juz nie potrzebuje korepetycji i jego umiejetnosc poslugiwania sie norweskim jest dla niego wystarczajaca.

GRUPA 2

SPOTKANIA: WTORKI I CZWARTKI 20:00 - 22:00

GRUPA OTRZYMUJE 1 GODZINE GRATIS PO KAZDYCH 15 GODZINACH. GRATISOWE GODZINY: BONUS, USTAWIAMY JAKO DODATKOWE SPOTKANIA

Ceny serii korepetycj:

Korepetycje Grupowe - 50 godzin a KR. 40,00 + 3 GODZINY GRATIS: BONUS (W SUMIE 26 SPOTKAN): kr. 2000,00.

Platnosc przelewem na podstawie faktury - jednorazowo lub 3 miesieczne raty: kr. 700, 700 i 600

Spotkania, ktore z przyczyn technicznych z mojej strony lub mojej ew. choroby/wypadkow losowych zostana odwolane, beda powtorzone bez zadnych dodatkowych kosztow dla Uczestnikow.

JEDNORAZOWE SPOTKANIA: ALFABET (intensywne cwiczenie wymowy tzw. STĘKANIE :wink: )

START: NIEDZIELE W UZGODNIONYCH TERMINACH PO DOKONANIU WPŁATY.

CZAS TRWANIA:
2 UCZESTNIKOW: 2 GODZINY
1 UCZESTNIK: 1 GODZINA

CENA: KR. 140,00 za calosc.

GODZINA KOREPETYCJI TRWA 55 MINUT

PRZERWY:

PODCZAS KAZDORAZOWEGO SPOTKANIA WE WSZYSTKICH GRUPACH: 1 PRZERWA NA ODDECH :)
PRZERWA 10 MINUT LUB 5 MINUT I WOWCZAS KONCZYMY 5 MINUT WCZESNIEJ.

KOREPETYCJE INDYWIDUALNE - 1 OSOBA

Korepetycje na każdym poziomie, również drillowanie przed egzaminami jezykowymi ze szczególnym uwzględnieniem zakresu i wymogów aktualnego egzaminu.

START, PORY DNIA, CZAS TRWANIA ORAZ CZĘSTOTLIWOŚC SPOTKAŃ: USTALANE INDYWIDUALNIE WG POTRZEB UCZESTNIKA I W ZALEZNOSCI OD WOLNYCH MIEJSC.
ILOŚC GODZIN: WG ŻYCZEŃ UCZESTNIKA, MINIMUM 10 GODZIN.
CENA: kr. 140,00/55 MINUT

TUTAJ ROWNIEZ UCZESTNIK OTRZYMUJE 1 DARMOWA GODZINE (55 MINUT) PO KAZDYCH 15 GODZINACH KOREPETYCJI :D

- Spotkania odwolane przez Uczestnika: zapisuje sie 50% planowanego czasu spotkania jako wykorzystany

- Spotkania odwolane przeze mnie: zapisuje sie 50% planowanego czasu spotkania jako dodatkowy nieodplatny czas do wykorzystania

- Spotkania, na ktore Uczestnik lub ja nie przybedzie bez uprzedniego odwolania: zapisuje sie 100% planowanego czasu spotkania jako wykorzystany (jesli Uczestnik nie przybedzie) lub jako dodatkowy nieodplatny czas do wykorzystania (jesli ja nie przybede i nie bede miala mozliwosci odwolac spotkania).

Powyzsze nie dotyczy ustalonych przerw podczas trwania serii.
UWAGA: Jesli Uczestnik Indywidualny robi przerwe w Korepetycjach dluzsza niz 2 tygodnie, zastrzegam sobie prawo do przyjecia na jego miejsce innego Uczestnika i koniecznosc ponownego czekania na miejsce po powrocie, chyba ze ustalimy inaczej, indywidualnie dla kazdego Uczestnika.

REZYGNACJA:

Za date rezygnacji przyjmuje sie date pisemnej informacji przeslanej na pw na forum.

- Uczestnik otrzymuje zwrot 40 % za niewykorzystane oplacone godziny (nie dotyczy darmowych godzin w pakiecie ani godzin wpisanych w przypadkach odwolania spotkania/nieobecnosci Uczestnika Indywidualnego oraz gratisowych godzin til gode.
Nie dotyczy rowniez spotkan Grupowych, w ktorych Uczestnik Grupowy nie wzial udzialu)

PODCZAS UCZESTNICTWA W KOREPETYCJACH WYMAGANY JEST SPRAWNY HEADSET (SLUCHAWKI Z MIKROFONEM).
POWYZSZE ZE WZGLEDU NA ZAPEWNIENIE JAKOSCI KOREPETYCJI POZOSTALYM UCZESTNIKOM - ZAKLOCENIA. ECHO Z GLOSNIKOW LUB ODGLOSY W TLE PRZESZKADZAJA.
POZA TYM NIE JEST WYMAGANE ZADNE DODATKOWE OPROGRAMOWANIE - PROGRAM JEST STEROWANY Z MOJEGO KOMPUTERA :D

MATERIALY DO SPOTKAN:

NA FORUM JEST UTWORZONE PODFORUM DOSTĘPNE DLA UCZESTNIKÓW KOREPETYCJI.
ZNAJDUJA SIE TAM MATERIALY LEGALNIE DOSTEPNE W INTERNECIE, Z KTÓRYCH KORZYSTAMY, ORAZ WSZYSTKIE PRZYGOTOWANE PRZEZE MNIE MATERIAŁY DLA KAŻDEGO POZIOMU. ZNAJDUJA SIĘ TAM RÓWNIEŻ DODATKOWE TEKSTY I CWICZENIA DO SAMODZIELNEJ LUB GRUPOWEJ PRACY MIĘDZY SPOTKANIAMI, LINKI DO POLECANEJ LITERATURY/STRON, OGŁOSZENIA DLA UCZESTNIKÓW, INFO DO CZATA Z AUDIO DLA UCZESTNIKÓW DLA WYMIANY DOŚWIADCZEŃ, WSPÓLNYCH CWICZEŃ, ITP.
NA PODFORUM JEST ROWNIEZ MOŻLIWE CWICZENIE PISEMNEJ KOMUNIKACJI MIEDZY UCZESTNIKAMI PO NORWESKU, WZAJEMNEJ POMOCY I WYMIANY UWAG, SUGESTII DLA MNIE DOT. KOLEJNYCH SPOTKAŃ, ORAZ WGLĄDU W MATERIAŁY DLA KAŻDEGO POZIOMU.

PODFORUM JEST DOSTĘPNE DLA UCZESTNIKA PRZEZ 24 GODZINY NA DOBĘ PODCZAS TRWANIA SERII KOREPETYCJI.

Od listopada 2009 BIK oraz forum sa zarejestrowane na mnie.
Wczesniej byly zarejestrowane na mojego eksmalzonka.
Organisasjonsnummer: 994 751 468

Temat postu: Re: KOREPETYCJE - INFORMACJE
PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 7:54 am 
Site Admin
Awatar użytkownika

Jak dzialaja interaktywne korepetycje:

Uczestnicy interaktywnych spotkan maja mozliwosc wspolpracy dot. cwiczen, prezentacji, demonstracji wybranych materialow, oraz bezpiecznego dzielenia sie informacjami.

Przystapienie do spotkania odbywa sie w ciagu kilku sekund i nie wymaga wczesniejszego treningu. Po wejsciu w przeslany przez organizatora link (indywidualne ID dla kazdego spotkania).

Po przystapieniu do spotkania, kazdy z uczestnikow ma na swoim pulpicie panel kontrolny uczestnika. Organizator ma panel kontrolny organizatora.
Korzystajac z panelu kontrolnego kazdy z uczestnikow ma wglad w liste obecnych na spotkaniu, widzi rowniez kto aktualnie zabiera glos, oraz moze korzystac z okienka czat do wpisywania wiadomosci, komentarzy, sugestii, cwiczen pisowni oraz odpowiedzi podczas testow.

Dodatkowo wszyscy uczestnicy moga zabierac glos i rozmowa odbywa sie w naturalnym tempie i bez opoznien emisji glosu, oraz z wysokiej jakosci dzwiekiem. Jest to wspaniala funkcja dla cwiczen tekstowych, wymiany uwag, rozmow, cwiczen dialogow oraz cwiczen wymowy.

Kazdy z uczestnikow widzi pulpit organizatora i kazdy dokument/strone, ktore aktualnie sa na nim otwarte. Widzi rowniez kazda dzialalnosc organizatora na pulpicie. Dodatkowo program oferuje funkcje rysowania, podkreslania i podswietlania wybranych fragmentow materialow.

Organizator moze szybko i sprawnie przekazac kontrole nad myszka i tastatura dowolnemu uczestnikowi. Wowczas wszyscy zebrani widza dzialania uczestnika majacego aktualnie kontrole nad pulpitem organizatora i w ten sposob wykonywac cwiczenia, co wszyscy obecni widza.
Uczestnik moze dalej przekazac kontrole inemu uczestnikowi - w ten sposob np. wykonywanie cwiczen odbywa sie sprawnie i z udzialem uczestnikow.

Organizator moze rowniez przekazac dowolnemu uczestnikowi role prezentera: oznacza to, ze wszyscy zebrani widza pulpit uczestnika bedacego aktualnie prezenterem, oraz dzialania wykonywane w otwartych dokumentach/stronach.
Ta funkcja pozwala na dzielenie sie z innymi uczestnikami materialami majacymi znaczenie dla spotkania, prezentacje wykonanych przez siebie cwiczen itp.

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 8:02 am 
Site Admin
Awatar użytkownika

Aby dolaczyc do spotkania, nalezy kliknac w link otrzymany przez organizatora spotkania, a nastepnie kliknac przycisk "Launch Software" pod tekstem Joining Meeting...
Nastepnie czekamy na okienko logowania.

Jako login podajemy nazwe uzytkownika na forum (lub imie) oraz adres e-mail.
Kazda sesja ma inny link (inny nr. ID spotkania). Dolaczyc do spotkania mozna o porze wyznaczonej na spotkanie, po otwarciu spotkania przez organizatora.

Przy kolejnych spotkaniach program bedzie pamietal dane Uczestnika na tym samym komputerze i wystarczy logowac sie klikajac na ikonke kwiatka, ktora zakotwiczyla sie na pulpicie podczas pierwszego logowania, podajac jedynie ID spotkania.

Uwaga: nie klikajcie na zadne "free trial 30 days" itp., bo to dotyczy zakupu calego programu, wowczas beda pytac o dane konta do obciazenia po okresie probnym, czyli wiecie, ze cos zle klikneliscie, poniewaz Wy nie musicie niczego tam kupowac - to ja oplacam program, Wy sie logujecie na spotkania ustawiane przeze mnie.

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 8:28 am 
Site Admin
Awatar użytkownika

Na zyczenie chetnie wypisze zaswiadczenie, ze otrzymalo sie X godzin korepetycji jezykowych oraz wlasna weryfikacje umiejetnosci jezykowych Uczestnika.
Nie bedzie to sluzylo jako swiadectwo ukonczenia kursu, ale jest przydatne np. jako zalacznik do podania o prace.

Program i sposob nauki jest staly dla Grup 1.
Dla Grup 2 program i sposob nauki tworzy sie i zmienia na biezaco, w zaleznosci od potrzeb Uczestnikow.

Celem Korepetycji jest: wladac norweskim po norwesku: mowic, rozumiec i byc rozumianym, porozumiewac sie swobodnie i "czuc" jezyk.

Jezyk to potega, a swoboda w poslugiwaniu sie jezykiem to niezaleznosc w obcym kraju.
Ja sama uczylam sie jezyka zyjac "po norwesku" przez 23 lata, i dzieki temu wiem, gdzie boli.

Po wielu latach pracy jako tlumacz oraz doswiadczenia nabytego dzieki Korepetycjom wiem tez, co najczesciej sprawia problemy. Od poczatku Korepetycji kladziemy nacisk na to, aby uczyc sie mowic, czytac i pisac poprawnie.
Nauka odbywa sie w malych grupach, w ktorych panuje swietna atmosfera i gdzie kazdy ma mozliwosc cwiczenia wymowy, dialogow i wykonywania zadan gramatycznych.

Jestem przekonana, ze kazdy potrafi nauczyc sie jezyka i poprawnej wymowy i tylko kazdy potrzebuje innego czasu intensywnego treningu, zanim to z siebie wydobedzie i zanim stanie sie to automatyka.
Dlatego podczas spotkan poprawiam za kazdym razem, milion osiemset razy az do skutku, bo o ile niezrozumiale slowa mozna znalezc w slowniku, o tyle prawidlowe poslugiwanie sie jezykiem trzeba cwiczyc jak sport.

Uczestnictwo w Interaktywnych Korepetycjach odbywa sie z domu, przy pomocy komputera i sluchawek z mikrofonem, tak ze mozna uczestniczyc niezaleznie od tego, w ktorym zakatku Norwegii/swiata sie mieszka :)

Podczas spotkan slyszymy sie jak w normalnej rozmowie, bez opoznien emisji glosu, a jednoczesnie Uczestnicy widza wszystko, co ja otwieram na swoim pulpicie, oraz maja mozliwosc wykonywania cwiczen na moim pulpicie (ze swoich komputerow) i tak, ze cala Grupa widzi, co jest pisane i slyszy objasnienia.
Panel Uczestnika jest bardzo prosty - nauka jego obslugi zajmuje ok. 5 minut.

Po kazdym spotkaniu na komputerze Uczestnika automatycznie archiwuje sie czatlog ze spotkania w formacie text, czyli dokument ze wszystkimi objasnieniami i tlumaczeniami, ktore zostana zapisane na czacie podczas spotkania. W zwiazku z tym nie trzeba nawet sporzadzac notatek podczas spotkan, poniewaz notatki same archiwuja sie na komputerze, w folderze Dokumenty/Moje dokumenty.

:D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość