dotyczy podatku
mam wypłacone sykepenger w styczniu br.
za okres pazdziernik-grudzien.
naliczono podatek 100%. czy to i ch błąd?
ze podatek za pelny listopad i pełny grudzien jest 100% a nie naliczono grudnowego 50%?
Podatki, numer personalny w Norwegii, karta podatkowa
Moderator: Moderatorzy
- Mardok
- Pochwał: 1
Płacisz 100% podatku?
grudniowe 50%, mniejsza zaliczka na podatek, jest tzw pomocą na Święta. Jeśli pieniądze zostały wypłacone w styczniu to zaliczka na podatek jest pobrana normalnie wg tabeli.

już dzoszłam że żle doczytałam
potrącono połowę w grudniu jednak
dzięki za odpowiedź

potrącono połowę w grudniu jednak
dzięki za odpowiedź

Mam pytanie, rozliczal sie ktos kiedys za posrednictwem firmy Norlink? Bo sie nad tym zastanawiam. Jakis czas temu po kliku odmowach zasilku dla bezrobotnych skorzystalam z ich uslug i w koncu mi go przyznali. Kolezanka mowi ze papierologie zawsze u nich zalatwia bo nie ma glowy do tego i jest zadowolona
No to o co chodzi Hanna ? Same pozytywy .
Nad czym sie zastanawiać i szukac dziury w całym ?
Nad czym sie zastanawiać i szukac dziury w całym ?
Nie znam takiej firmy i nawet nie znalazlam nic w necie na jej temat,no chyba ze nazwa nie pelna 

Witam
Czy z nowym rokiem powinienem pobierac karte podatkowa czy nanosic na niej jakies zmiany? Mam staly nr i ta sama prace co w roku ubieglym.
Dzieki za info
Czy z nowym rokiem powinienem pobierac karte podatkowa czy nanosic na niej jakies zmiany? Mam staly nr i ta sama prace co w roku ubieglym.
Dzieki za info
ja tez mam stały nr i pacę i dostałam na altinn info o nowej karcie na 2017 tzn ten nr co był. Możesz sprawdzić swoją tabelę logując się.
Czyli trzeba pobierać nową czy nie?
If you can dream it, you can do it... 

KatrinaM pisze:Source of the post Czyli trzeba pobierać nową czy nie?
Ty niczego nie pobierasz , oni sami przysyłają . W drugiej połowie grudnia ubiegłego roku powinnas już dostać info o wysokosci zaliczki na nastepny rok.
Jesli ci to nie pasuje to wtedy sama zmieniasz wysokosc prognozowanych dochodów i automatycznie otzrymujesz nową wysokosc zaliczki.
Witam.
Mam pytanie;w 2015 roku pracowałem przez 3 miesiące i w 2014 też przez 3 miesiące.Za ten okres pracodawca wypłacił mi w 2016 roku feriepenger w kwocie 10867 NOK.Czy od tej kwoty odprowadzam podatek ,czy może jest jakaś wolna kwota od podatku,oraz na jakiej stronie znajdę formularz do wypełnienia ?
Mam pytanie;w 2015 roku pracowałem przez 3 miesiące i w 2014 też przez 3 miesiące.Za ten okres pracodawca wypłacił mi w 2016 roku feriepenger w kwocie 10867 NOK.Czy od tej kwoty odprowadzam podatek ,czy może jest jakaś wolna kwota od podatku,oraz na jakiej stronie znajdę formularz do wypełnienia ?
mario39 pisze:Source of the post Witam.
Odprowadzasz. Skatt sam ci wysle info ile masz zaplacić. Bedzie to 4 kwietnia 2017.
Wróć do „PRACOWNIK, PODATKI, PRZEPISY”